Nytt år og nye muligheter!

Da er vi endelig godt i gang etter nyttår, der vi allerede har kommet oss inn i årets andre måned. For oss byr denne måneden på svært mange hyggelig stunder, noe som både voksne og barn gleder seg stort til! Blant annet skal vi gå å se på skisprinten i Drammen sentrum den 3. februar, samt videre denne uken markere samedagen den 4. februar. Fredag den 12. februar skal vi så starte opp med barnehagens eget sangkor, ved navn Minitrall. Dette er for alle sangglade barn som ønsker å ta en enda større del i sang og musikk! Onsdag den 17. februar vil vi markere karneval i barnehagen vår, hvor dette er en dag som vi, fra tidligere år, har erfart er en givende og forventningsfull dag for både små og store! Her synger og danser vi, spiser god mat og ikke minst slår ”katta ut av sekken”. Vi skal også denne perioden få besøk av et musikkteater til oss her i barnehagen. De vil komme mandag den 22. Februar, noe som vi tror og håper at barna kommer til å sette stor pris på, for vi har sett at musikk er noe som barna vier stor interesse og oppmerksomhet til.

I tillegg til det jeg nå har beskrevet jobber barnehagen temabasert, der vi hver måned arbeider med et fagområde og en tematikk knyttet til dette. På Elvebarna denne måneden arbeider vi med fagområdet ”Antall, rom og form” og hvor temaet vårt er Barnas trafikk. Vi vil i den sammenheng ha et ekstra fokus på tall, telling og å gjenkjenne tall i ulike omgivelser og sammenhenger (skilt, bilskilt, former på skilt, bensinpriser, kjøretøy, osv.). Turene vi går på vil også ha fokus på nettopp dette. Her tar vi blant annet bilder som vi senere lager kollasjer av. Formingsaktivitetene vil inneholde flere ulike aktiviteter der vi klipper i ulikt materiale, som for eksempel for å lage egne skilt og kjøretøy med nummer og tall osv.

I februar vil Strandbarna gå over til fagområdet “Etikk, religion og filosofi”. Undertemaet vårt handler da om hjertevenn og hvordan vi behandler hverandre. At man må være snille og gode med hverandre, snakke med hverandre, vise empati for de som er lei seg, gjenkjenne ulike følelser og ansiktsuttrykk. Hjertevenn er et verktøy med bilder, historier og oppgaver som er lette for barna å fange opp og forstå.

I Februar vil Spiraltrollene jobbe med fagområdet ”Etikk, religion og filosofi”. Hovedmålet vårt innenfor dette fagområdet er å lære barna å reflektere og respektere livets mangfold. Vi vil ha fokus på å være en del av et fellesskap. Barna skal se hverandre ved at vi f.eks synger sanger hvor vi bruker barnas navn, leker i grupper hvor den voksne setter ord på hva de enkelte barna gjør osv. Vi skal også blant annet ta i bruk vennskapskortene hvor vi samtaler om det som vi ser på bildene, setter ord på det som skjer og hvordan vi kan løse den konflikten som er på bildet.

Vi ønsker alle små og store en flott vintermåned!

Stor klem fra alle oss i Bragernes Strand Barnehage!